Hoe jij ervoor zorgt dat jouw kindje weer gaat slapen zodat jij ook je slaap terug hebt zodat je de energie hebt om de ouder te zijn die je zou willen zijn

Speciaal voor ouders met jonge kindjes van 3 maanden tot 4 jaar

Hoe veel méér zou jij dan kunnen genieten van het ouderschap?

Ik ben een geconventioneerd (slaap)psychologe. Dit betekent dat je bij mij genieten van een tegemoetkoming vanuit de ziekteverzekering. Je hebt dan recht op terugebetaling van slaapbegeleidingen en slaapconsulten. Andere tarieven zijn dan van toepassing. Stuur een mailtje naar hallo@inavanhumbeeck.be of boek een gratis kennismakingsgsprek in.

"De begeleiding is erg persoonlijk, Ina voelt aan wat je nodig hebt"
"We wisten niet meer wat te doen en dit traject zal ik zeker aanbevelen"
"We geloofden er eerst niet in maar écht superblij met je hulp"


Wil jij ook graag dat je baby zelfstandig doorslaapt zodat je terug met een gerust hart kan gaan slapen omdat je weet dat hij dit kan?


Je ziet je kindje doodgraag maar ervaart het ouderschap momenteel als een uitdaging. 

Alles voelt momenteel snel "te veel". En daar schaam jij je soms voor.

Herken je dit?


Je hebt alles geprobeerd en niets werkt

Er zijn onderbroken nachten, te lange avonden en te vroege vogels: check!, check! en... check! Je hebt hem al eens laten wenen, je bent er al uren mee gaan wandelen, je hebt dat flesje of de borst gegeven, je hebt hem al eens bij je in bed genomen en je bent er al in het midden van de nacht mee gaan rondrijden in de auto. Je kindje moet vaak in slaap geholpen worden.

Zou er iets aan de hand zijn met mijn baby?

“Slaapt hij al door”? Dat moet zowat de meest gestelde vraag zijn. Iedereen in je omgeving heeft kinderen die doorslapen maar jouw kindje slaapt. niet. door. Je voelt dat jouw pittige en temperamentsvolle baby niet past in dit standaard ‘tekstboekje’ van kind en gezin. Het schuldgevoel begint te groeien en je begint meer en meer te geloven dat het jouw schuld is dat je kindje niet goed slaapt. Je vraagt je af wat je verkeerd doet. Of zou er misschien iets aan de hand zijn met je baby?

Ik kan niet meer genieten van het ouderschap

Het enige wat je wil is je baby ergens anders te slapen leggen zodat je zelf eventjes kan slapen. Het kan erg donker worden als je in het midden van de nacht met je kind mee huilt en je wordt bang van jezelf. Je voelt je soms zo alleen en het slaapgebrek drijft je tot waanzinnige gedachten. Je vraagt je af of je wel een goede mama bent of je het goed genoeg doet als mama. Je schaamt je voor deze negatieve gedachten die je af en toe hebt maar je kan gewoon niet meer.

Het gevoel jezelf te verliezen

Je staat s morgens op en staart naar jezelf in de spiegel en je schrikt van wat je te zien krijgt: te bleek om nog gezond te zijn en wallen zo blauw die zelfs de beste concealer niet weggewerkt krijgt. Je hebt meer en meer het gevoel dat je een deel van jezelf verliest. Je bent doodmoe, je begint met een klein hartje aan de lange dag die nog voor je ligt enje hebt geen energie meer om nog leuke dingen te doen. Je hebt het gevoel dat je de verbinding met jezelf, je gezin en je kindje kwijt geraakt. Je verlangt even naar tijd voor jezelf.

Je wordt gek van al die goedbedoelde adviezen

“Wordt het niet eens tijd om te stoppen met borstvoeding?”, “Je verwent hem veel te veel, gewoon eventjes laten wenen en je baby zal snel doorslapen”. Je wordt gek van alles en iedereen met (goedbedoelde) en tegenstrijdige adviezen: je baby laten wenen, niet laten wenen, hij heeft het veel te koud, dan weer te warm. Wat is het nu? Je bent bang dat je het alleen nóg erger gaat maken.

Nu, waarschijnlijk heb je wel al heel wat adviezen geprobeerd, zonder resultaat. Heb heb je hem al eens geprobeerd in slaap te wiegen, het flesje/borst gegeven. Of bedtijd al eens vervroegd én verlaat? Je hebt alles geprobeerd en niets werkt...

Hoe fijn zou het zijn als:

 • Je kindje doorslaapt
 • Je terug de betere versie van jezelf kan zijn. Je bent uitgerust en je hebt terug vertrouwen in jezelf als ouder. Je hebt terug de energie om leuke dingen te doen met de kinderen, er is terug rust in het gezin.
 • Je savonds in bed kruipt met een rustig hart, je weet dat je s nachts rustig kan slapen zonder te liggen wachten tot je kindje  terug wakker is. Je kan de uren slapen die je nodig hebt zonder de angst dat het minste geluid de start van een slapeloze nacht inluidt.
 • Je elkaar meer en meer terugvindt als koppel. Jullie leven niet meer naast elkaar maar mét elkaar. Je voelt terug die ‘spark’ tussen jullie opflakkeren. Je partner en jij hebben dezelfde visie over slaap. Jullie gaan als team met het slaapplan aan de slag.
 • Je vanaf nu de troostmethode gevonden hebt die matcht met je kindje. Je weet nu hoe je je kindje kan troosten wanneer hij onrustig wordt.
 • Je zeker zou weten dat je het goede doet om je baby/peuter in slaap te laten vallen zonder dat hij er later een “complex” aan overhoudt?'
slaapcoach

Waar het om draait bij het aanmoedigen van je baby om het nachtje door te slapen is het vinden van de juiste troostmethode. De juiste troostmethode ondersteunt de verbinding tussen ouders en kinderen. Maar niet zomaar een troostmethode, als je wil dat je met deze troostmethode je baby kan ondersteunen om zelfstandig (door) te slapen dan gaan we op zoek naar de troostmethode die de juiste match is tussen het temperament van de baby en de opvoedingsstijl van de ouders.

The perfect match dus.

Dankzij de keuze van de juiste troostmethode ga je niet alleen je slaap terugkrijgen, maar ga je ook terug meer verbinding voelen met je baby én met jezelf zodat je terug de energie hebt om de ouder te zijn die je zou willen zijn.

Wat jij krijgt? Dit slaappakket bevat:

 • Gratis eerste kennismakingsgesprek
 • Uitgebreid slaapplan op maat van je kindje en jullie gezin met de oplossing voor het slaapprobleem
 • Online 1 op 1 persoonlijke coaching via een slaaplog 2-3 weken (niet op zondag)
 • Mailconsulten voor al je vragen doorheen de slaapbegeleiding 2-3 weken
 • Videoconsulten doorheen de slaapbegeleiding 2-3 weken lang
 • We werken stap voor stap en op maat van je kindje
 • Deze slaapbegeleiding is volledig afgestemd op het tempo van je kindje
 • Je kindje slaapt door en jij kan ook terug slapen

Overzicht stappen in de slaapbegeleiding

 • Stap 1: Invullen schriftelijk intakeformulier (uitgebreid)
 • Stap 2: Consult: slaapanalyse
 • Stap 3: Uitgebreid en persoonlijk slaapplan op maat van je kindje en jullie gezin met de oplosssing voor het slaapprobleem (+ actiepunten)
 • Stap 4: Consult: Keuze troostmethode (op maat van het temperament van jullie kindje en opvoedingsstijl van de ouders)
 • Stap 5: Voorbereidingsfase: Optimaliseren van eet-en dagschema, slaapomgeving,....
 • Stap 6: Opstart slaapbegeleiding via de slaaplog = dagelijkse (7/7) coaching via de slaaplog (2-3 weken)
 • Versnellen en vertragen van de slaapaanpak in functie van het tempo van jullie kindje

*Afhankelijk van de slaapvraag en de keuze van de troostmethodes duurt het coachingstraject 1 week, 2 weken of  

drie weken. Sommige kindjes zullen na een paar dagen doorslapen en andere kindjes na 2 of 3 weken

Wat zeggen de ouders na een slaapbegeleiding:

Het slaapplan geeft een overzicht/houvast, maar het zijn voornamelijk de dagelijkse contacten die ervoor zorgen dat je vooruitgang boekt en dat je je als ouder zelfzekerder voelt

Véronique - Mama van Lily (19 maanden)

Op 14 dagen doorslapen? Het leek te mooi om waar te zijn maar het werkt. Door de geleidelijke aanpak van Ina wordt het slaaptraject een opluchting en een fijne ervaring. Ik kan het écht al de mama's en papa's aanbevelen (en niet zolang te wachten als ik)

Sofie - mama van Emma (3 jaar)

Ik zou niet twijfelen. De aanpak is persoonlijk en het slaapplan wordt op maat gemaakt, naar de behoeften van het kind én de wensen van de ouders.

Thomas- papa van Noah (8 maanden)

In twee, drie weken leer ik jou hoe je je baby liefdevol kan aanmoedigen zelfstandig te slapen zodat jij terug slaapt en ook meer energie en zelfvertrouwen hebt én een diepere connectie met jezelf én met je baby hebt.

Meer slaap maakt een wereld van verschil

Op het einde van dit slaaptraject:

 • Heb je als ouders inzicht in hoe je het dagelijks leven van je baby kan inplannen om een gezond slaappatroon te bereiken.
 • Heb je eindelijk dat magische gevoel te pakken wanneer je je baby wakker in bed legt, je rustig de kamer uitgaat en je weet dat hij rustig in slaap kan vallen.
 • Kan je terug wat tijd inplannen samen met je partner. Samen gaan sporten of een avondje met z’n tweeën iets eten - gezellig op date night. Je zal een abonnement op een babysitclub nodig hebben voor al die tijd die er nu vrijkomt voor jullie twee. Je kan je baby met een gerust hart overlaten aan de zorg van anderen.
 • Voel je dat je jezelf aan het terugvinden bent, je hebt je slaap terug en voelt je herboren. Je hebt terug de energie om vers te koken, om boekjes voor te lezen aan de kinderen… Je kan meer genieten van het ouderschap en je hebt vertrouwen dat je doet wat goed is en dat dit helemaal oké is.
 • Heb je al de wetenschappelijke kennis over slaap: je weet wat je baby nodig heeft, je weet wanneer en voor hoe lang hij best slaapt, eet, speelt en je hoeft hierover nooit meer te twijfelen. Je hebt een plan waarmee je stap voor stap -in verbinding met je baby- je baby rustig naar dromenland kan helpen.
 • Slaapt je baby door en JIJ OOK! Je hebt de tijd en de energie om de ouder te zijn die je zou willen zijn. Er is terug rust in het gezin.

De magische verbinding tussen ouder en kind is altijd mijn passie geweest. Als kinderpsychologe weet ik dat baby’s nooit meer zo snel zullen groeien, ontwikkelen en leren als tijdens de eerste 1001 kritische dagen van hun leven en slaap is daarin cruciaal om het babybrein goed te laten ontwikkelen. Gezonde slaapgewoonten en slaapcoaching ondersteunen dan ook de positieve verbinding tussen ouders en kind.

Wat maakt dit slaaptraject uniek?

Meer vertrouwen en genieten van het ouderschap

Gezonde slaap ondersteunt de ontwikkeling van jouw baby: emotioneel; lichamelijk, intellectueel en sociaal. Een goed uitgeruste baby verandert grondig de manier waarop je het ouderschap ervaart. De kans op Post Partum depressies, angsten, stress en de gevoelens van overwhelm nemen significant af zodat je op een totaal nieuwe manier geniet van het ouderschap. Gelukkige baby's, gelukkige ouders, gelukkiger als koppel. Goede slaap verandert ALLES.

Kinderpsychologe en SlaapExpert

Ik heb er mijn fulltime job van gemaakt om ouders met jonge kinderen (0-4 jaar) te helpen zelfstandig (door) te slapen. Dit is geen bij-job voor mij. Met mijn opgebouwde ervaring kan ik heel snel verklaren waarom jouw kindje niet doorslaapt. Ik volg heel wat bijscholingen over slaap (en ontwikkelingsuitdagingen bij jonge kinderen) zodat mijn expertise 'up-to-date' blijft.

Terug een Happy baby

Je krijgt inzicht in wat jouw kindje je probeert te vertellen. Als kinderpsychologe hanteer ik steeds een totaalanalyse: Een brede kijk waarbij we naast slaap ruimer gaan kijken naar de ontwikkelingsdomeinen van je baby, de voedingsbehoeften, de zintuigelijke prikkelverwerking, ontwikkelingsmijlpalen- en thema's...De actiepunten en de opbouw van de slaapbegeleiding zijn 100% afgestemd op de noden van je kindje.

Het is een fase

Als ouder denk je misschien dat je dit gewoon even moet uitzitten, dat dit “een fase” is. Net zoals al die andere ontwikkelingssprongen gaat ook deze fase vanzelf weer voorbij.

Slaap wordt niet vanzelf beter, deze fase gaat niet vanzelf voorbij

niet na de fruitpap,....

niet wanneer ze kunnen zitten,...

niet wanneer ze kunnen kruipen,...

niet wanneer ze kunnen stappen

en niet wanneer ze kunnen praten.

Wake-Up Call

Integendeel het verzet en protest van peuters/kleuters zal alleen maar groter worden en hoe jonger we werken aan gezonde slaapgewoonten hoe makkelijker. Uiteindelijk is het niet het slaapgebrek dat je uitput, maar wel de stress. De stress dat je leven en dat van je gezin draait rond slaap. Het ouderschap stopt voor jou niet wanneer je je kindje in bed legt.

Reminder: Slaap is de grote genezer…voor zowat alles. Het is een natuurlijk middel - gratis zelfs! – dat ons helpt de ouder te zijn die we willen zijn. Slaap maakt een wereld van verschil voor je gezin

The Good Life with sleep: slaappakket

Kies hieronder de optie die het beste bij je past.

Ik ben een geconventioneerd (slaap)psychologe. Dit betekent dat je bij mij genieten van een tegemoetkoming vanuit de ziekteverzekering. Je hebt dan recht op terugebetaling van slaapbegeleidingen en slaapconsulten. Andere tarieven zijn dan van toepassing. Stuur een mailtje naar hallo@inavanhumbeeck.be of boek een gratis kennismakingsgsprek in.

Persoonlijk slaaptraject
(3M-4jaar)

We doen alles samen!

ALL IN Slaappakket

We werken samen tot de slaapdoelen bereikt zijn, de slaapbegeleiding is volledig afgestemd op het tempo van je kindje

 • Gratis  kennismakingsgesprek (20min.)
 • Uitgebreid slaapplan op maat van je kindje en jullie gezin met de oplossing voor het slaapprobleem
 • Online 1 op 1 persoonlijke coaching via de slaaplog (2-3 weken en 6/7) 
 • Onbeperkte mailconsulting doorheen het slaaptraject 
 • Onbeperkt consulten doorheen het slaaptraject (vrij in agenda in te boeken) en 1 opvolgconsult te goed bij afronding
 • Opstarten en pauzeren op maat van je kindje
 • De slaapbegeleiding is afgestemd op het tempo van jouw kindje en jullie gezin. Er is opvolging tot 2 maand na het eerste eerste slaapconsult. 
 • Bonus:  E-book: Slaapbasics van A-Z voor kinderen van 4 maanden tot 4 jaar

798 euro

Je kan kiezen of je in 1,2 of 3 termijnen betaalt

100% Happy Baby garantie!

Persoonlijk slaappakket

 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Uitgebreid slaapplan op maat van je kindje en jullie gezinmet de oplossing voor het slaapprobleem
 • Online1 op 1 persoonlijke coaching via de slaaplog (2 weken) 
 • Onbeperkmailconsulting doorheen het slaaptrajectn
 • Onbeperkconsulten doorheen het slaaptraject
410 euro/maand

Persoonlijk slaappakket: LUXE

 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Uitgebreidslaapplan op maat van je kindje en jullie gezinmet de oplossing voor het slaapprobleem
 • Online1 op 1 persoonlijke coaching via de slaaplog (2 weken) to All Modules
 • Onbeperktmailconsulting doorheen het slaaptrajectTraining
 • Onbeperkt consulten doorheen het slaaptraject

+

 • Thuisconsult: 2 uur
 • Follow-up gesprek 6 maanden na de slaapbegeleiding
prijs op aanvraag

Slimme vragen die anderen al eerder stelden over dit slaaptraject:

Voor wie is deze 1- op -1 slaapcoaching (slaappaket) bedoeld?

Deze 1-op-1 slaapbegeleiding is bedoeld voor ouders met slapeloze nachten. Je baby slaapt niet zonder jouw hulp, niemand slaapt op dit moment. Je maakt je zorgen over je baby en je vraagt je af of er iets aan de hand is wat maakt dat hij niet slaapt. Je gebruikt momenteel overlevingsstrategieën (wiegen, voeden,...) die jouw baby aan (een beetje) slaap helpen maar jou niet. Je bent moe en bent op zoek naar een duurzame methode die jouw baby helpt zelfstandig (door) te slapen, zonder dat je baby er een 'complex' aan overhoudt. Je wil graag een persoonlijke aanpak op maat van jouw kindje.

Is er een wachttijd? Of kan ik meteen starten?

We kunnen onmiddellijk starten. Je kan dit slaaptraject inboeken op deze pagina. Ik stuur jou een link naar het intakeformulier, we plannen de consulten in en dan kunnen we starten.


Wat als ik twijfel of dit persoonlijk slaaptraject iets voor mij is?

Dit slaaptraject is zeker iets voor jou! Ook jij hebt recht op slaap, ook jij kan een uitgeruste ouder zijn zodat je terug de energie hebt om de ouder, partner,...te zijn die je zou willen zijn.

En hey, je bent hier aan het meelezen dus dat toont aan dat je hiermee zit en dat er een grote nood is aan verandering. Maar misschien ben je wel bang om deze stap te zetten....en dat is nu exact waarom ik 100% geloof in mijn slaappaket. Om mensen zoals jij die verandering willen, maar het moeilijk vinden om deze eerste stap zelf te zetten, dit in een veilige omgeving te kunnen doen.

Ga ik ook echt verandering zien?

Ja, dit slaappaket op maat van je kindje is uniek in Vlaanderen. Na dit slaaptraject zal je kindje zelfstandig (door)slapen. 


Momenteel zie je een kindje dat zich verzet tegen zelfstandig (door)slapen. Kindjes houden van slaap, ook jouw kindje!


Ik ben al zo moe en misschien wordt het met slaapcoaching nog erger?

Al de ouders waarmee ik samengewerkt heb en dit slaaptraject gekozen hebben, hebben daardoor een zalig slapende baby/peuter/kleuter. 

Wat maak dat je besluit dat jullie dit niet zou lukken?

Als je hulp gaat inschakelen, dan wordt de slaapsituatie beter en zal je ook je slaap en energie terughebben. Op het vlak van draagkracht, is het belangrijk een oplossing te vinden voor de huidige slaapsituatie, in het belang van de verbinding en de connectie met je kindje.

Slaap is de grote genezer…voor zowat alles. Het is een natuurlijk middel - gratis zelfs! – dat ons helpt de ouder te zijn die we willen zijn, doordat je ook terug tijd en energie hebt om jezelf te zijn. Slaap maakt een wereld van verschil voor al de gezinsleden.

Is een slaapcoachingstraject combineerbaar met mijn drukke agenda?

Deze slaapbegeleiding is zo laagdrempelig mogelijk opgesteld: Schriftelijk intakeformulier, we werken stap voor stap, consulten inplannen wanneer nodig, slaaplog invullen,...Met al de begeleidingen die ik al hebben mogen doen, heb ik dit bij de ouders nog niet als feedback ontvangen via het evaluatieformulier. Integendeel, ze zijn nadien vooral heel blij met al de tijd die ze gewonnen hebben doordat hun leven niet meer draait rond het niet zelfstandig slapen van hun kindje. Ook, als we niets doen, blijft het zoals het altijd was en deze situatie lost zichzelf niet op. 

Ik werk alleen maar met drukke en (over)vermoeide ouders. Tot nu toe was dit geen probleem. Langs de andere kant, als we samenwerken, gaan we stap voor stap werken aan zelfstandig doorslapen. Het slaapplan werkt en we gaan dit ook in de praktijk moeten toepassen om tot een resultaat te komen. Ik kan jullie zeggen, ik kan jullie helpen, het is aan jullie de keuze te maken of deze slaapbegeleiding momenteel prioriteit heeft of niet.

Waarom zou je samenwerken met mij? ( en niet met een andere slaapcoach)

Ik ben kinderpsychologe en slaapexperte. Ik heb er mijn fulltime job van gemaakt om ouders met slaapvragen te helpen. Met mijn jarenlange ervaring als kinderpscyhologe en gecertificeerde slaapcoach, de kennis over de biologische slaapritmes en de keuze van de juiste troostmethode is het makkelijk voor mij om jouw kindje te laten doorslapen. Ik school me continu bij en werk dagelijks met ouders met slaapproblemen. De complexiteit van sommige slaapproblemen vraagt deze aanpak op maat zodat het welbevinden van baby's centraal kan staan. Het vraagt heel wat expertise om jouw baby zo natuurlijk mogelijk zonder (heel) veel tranen aan te moedigen door te slapen. 

Misschien wacht ik beter nog even af? Soms zijn er ook een paar goede nachten.

Dat mag en kan je doen. Misschien gaat het een paar nachten beter of 'goed genoeg'. Net goed genoeg om te overleven als ouder?


Slaap is een basisbehoefte, geen luxe. Elke ouder heeft recht op slaap. Jij ook!

Hoe sneller je start, hoe sneller je resultaat zal zien. Meestal zijn ouders nog niet echt klaar voor ze starten met slaapcoaching. Ouders zitten eerst nog lang vast in hun hoofd zichzelf te overtuigen dat ze dit ‘als ouders zeker zelf moeten kunnen’, zéker met al de ideaalbeelden in het land der moeders en vaders die nog wat extra druk op de ketel zet en met dat stemmetje op de achtergrond dat je nimmer of nooit het zwijgen opgelegd krijgt ‘dat dit zeker wel een fase zal zijn’.

Wanneer je zakt van je hoofd naar je lichaam, zal je heel wat andere signalen opvangen want ook jouw lichaam lijdt onder het slaapgebrek. Ook voor jouw lichaam is het beter gisteren dan vandaag te starten. Geen pilletje, spuit of siroop dat een verkwikkende nachtrust kan vervangen. Slaap is ook voor jou het beste medicijn voor allerlei fysieke en psychische klachten.

Mijn baby gaat overdag naar de opvang, is deze cursus dan iets voor mij?

Zeker en vast, de meerderheid van de kindjes waarmee ik werk gaan overdag halftijds of voltijds naar de opvang. Dit is geen enkel probleem.

Kan mijn slaapprobleem niet opgelost worden met 1 slaapconsult?

Neen, jammer genoeg niet. Ik kan een complex slaapprobleem niet in 1 consult oplossen. Als ik jou echt wil helpen, ⁠als je echt voor resultaat wil gaan, ⁠als je dit echt wil oplossen - voor altijd. ⁠Dan moeten we gaan samenwerken en praten over:⁠ opvoedingsstijl van de ouders,  het temperament van je baby⁠, zintuigelijke prikkelverwerking, ⁠eet- en slaapschema's, ⁠ biologische slaapritmes en slaapstructuur,..⁠Dan gaan we uitzoomen en al de factoren gaan bekijken die de slaap mee kunnen verstoren: voeding, slaapomgeving, slaapassociaties, de keuze van de juiste troostmethode,...⁠en dat gaat niet met 1 consult⁠. Het beste resultaat vraagt een grondige analyse van de slaapvraag⁠, een voorbereiding waar alle puntjes op de i worden gezet⁠ en een stappenplan op maat van je kindje (soms babystapjes en soms gigantische sprongetjes)⁠.


Het slaaptraject bevat dit allemaal en is de beste weg naar meer slaap.

Is dit het juiste moment voor mij om te starten met het slaaptraject?

Of het het juiste moment is kan enkel jij voelen. Maar voel vooral eens of het angst is dat je tegenhoudt, of dat het gewoon écht niet het juiste moment is.

Als jij klaar bent om er écht voor te gaan, dan kan je kiezen dat dit nu hét moment is. (want… zoals ze zeggen: “There is never a better moment than now” of "You will never be ready. Just Start").

Ik vind de investering nogal hoog…

De investering is nu misschien nog hoog… maar vindt de ouder die jij wil worden dat ook? Of denkt die van: “oh, ik heb de energie en de rust om de ouder en de persoon te zijn die ik zou willen zijn, Slaap is Life en ik heb mijn leven terug”.

Afhankelijk van hoe veel je nu verdient kan € 798 veel lijken. Dat geef je niet zomaar elke dag uit. Dat snap ik.

Maar, dit slaappaket is geen “uitgave” maar een investering. Een investering in een ander leven: #HappyMomHapppyBaby, #HappybabyHappyMom, een investering in jezelf en in het webevinden van je kindje zodat hij alles krijgt wat hij nodig heeft. Stel je voor dat je met dit slaappakket je kindje doorslaapt, bedenk dan eens hoeveel tijd en energie er vrijkomt.

Wat maakt dat je de investering nogal hoog ligt? Zou het misschien kunnen dat jij het jezelf niet waard vindt voor deze investering?

Ik weet dat het niet gemakkelijk is om in jezelf te investeren, 798 euro is niet zomaar een bedrag dat je snel even uitgeeft zoals je aan de kassa nog wat kauwgum meegraait. Wat ik wil doen in deze begeleiding is jou en je gezin meer slaap en rust geven, dat je terug de kracht vindt om de ouder te zijn die je zou willen zijn. Wanneer was de laatste keer dat je nog eens écht iets voor jezelf hebt gekocht dat jij nodig had? Ik snap helemaal dat het niet makkelijk is om in jezelf (in meer slaap) te investeren, maar stel nu dat je dochter later zou zeggen. “ik wil deze opleiding gaan doen en deze kost 798 euro". Zou je dan ook zeggen, “je bent het niet waard”. Wat maakt dat je anders oordeelt over wat je dochter waard is dan over wat jij waard bent. Tuurlijk ben jij 798 euro waard, tuurlijk verdien jij dit om dit te gaan doen.

Denk je niet dat iedereen blij is als jij ook je rust en slaap terug hebt en dus gelukkiger bent? Het feit dat je je afvraagt of je dit wil/kan betalen toont me dat jij dit traject nodig hebt.

Hoe lang duurt een gemiddelde slaapbegeleiding?

Het gemiddelde slaaptraject duurt in totaal 1 maand. Vanaf de start waarbij het intakeformulier wordt ingevuld, de analyse van het slaapprobleem, de keuze van de troostmethode, de voorbereiding en de dagelijkse coaching in de slaaplog en het afrondend consult. Van zodra we écht starten met de slaapcoaching, waarbij ik je dagelijks coach, kan je kindje na enkele dagen, 1 week, 10 dagen, 14 dagen of drie weken zelfstandig (door)slapen. 

Sommige slaaptrajecten duren twee maanden. Dit omdat we stapsgewijs opbouwen afhankelijk van de noden van je kindje. Soms werken we naar een doel, gaan we even stabiliseren, voordat we verder gaan naar het volgende stapje in de slaapbegeleiding. Geen enkele slaapbegeleiding is dezelfde. Elke slaapbegeleiding verloopt volgens zijn eigen uniek traject.

Zal mijn baby huilen tijdens deze slaapbegeleiding?

Ja en nee. En sowieso minder dan verwacht. Met mijn ervaring en kennis over slaap, stel ik een slaapaanpak voor waarbij we jouw kindje 100% ondersteunen en waarbij het welzijn van je kindje voorop staat.

We zetten een proces in beweging, een proces naar meer zelfstandig (door)slapen. Veranderingen kunnen frustraties met zich meebrengen en frustraties kunnen ook voor onrust zorgen. Baby’s kunnen huilen omwille van verschillende redenen: honger, ongemakjes, natte pamper, spanning ontladen en wanneer ze moe zijn. Baby’s die wenen tijdens de slaapbegeleiding kunnen zich wat onzeker voelen over hoe ze zelf hun slaapje moeten terugvinden nu mama en papa dit niet meer voor hen doen. We helpen hen, we ondersteunen hen doorheen dit veranderingsproces door onze emotionele en fysieke nabijheid te geven. We geven hen de ruimte dit zelf te doen en tegelijkertijd kunnen we dit niet voor hen doen. Als ouders geven we onze baby het vertrouwen dat hij dit kan.

Heeft dit slaaptraject als doel dat mijn baby doorslaapt?

We bespreken bij de start van de slaapbegeleiding de slaapdoelen die we willen bereiken. We stellen steeds de juiste leeftijdsadequate doelen.

Bij pasgeborenen zijn er andere slaapdoelen dan bij een baby tussen 3 en 8 maanden, 9-12 maanden, 12 maanden, peuters en kleuters.

Ik heb nog een andere vraag...

Heb je nog een andere vraag. Je kan je vraag steeds stellen via hallo@inavanhumbeeck.be  Bij twijfel kan je een gratis kennismakingsgesprek inboeken via mijn website.

schrijf je nu in voor het

Persoonlijk slaaptraject

En krijg terug de energie om de ouder/partner/...te zijn die je zou willen zijn.

 • We gaan meteen aan de slag
 • Veilig online betalen via mollie
 • Betalen in 1 keer of in 2 of 3 termijnen

Met het persoonlijk slaaptraejct help ik ouders om terug  te genieten van de magische momenten van het ouderschap zonder uitgeput te raken door het gigantische slaaptekort. Als ouders ervaar je de vrijheid en het plezier dat gepaard gaat met een baby die zelfstandig kan (door)slapen

Welkom!

Meer slaap is écht life-changing. Slaap is Life!


Elk gezin heeft recht op voldoende rust.⁠

Elke ouder mag de best mogelijke ‘versie’ van zichzelf zijn.

Elke baby heeft slaap nodig, het is een biologische behoefte, geen luxe. ⁠


100% #TeamSleep


Welkom dus. Ik kijk er naar uit om met jou kennis te maken en aan de slag te gaan!


Lieve groet


Ina